اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک با طی کردن مراحل قانونی آن امکان پذیر است، در این فرآیند باید به این نکته هم توجه داشته باشید که ادارات گمرک مسئول ارزیابی و بررسی کالاهای صادراتی و وارداتی هستند. برای ثبت سفارش و دریافت مجوز واردات کالاهای مختلف از گمرک میتوانید از مشاوران شرکت بازرگانی پرشین تجارت دوان مشاوره دریافت کنید.
چگونگی اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک
برای اخذ استاندارد گمرکی باید کلیه مدارک مربوط و مورد نیاز تکمیل شود، تمامی نواقصی که از طرف بازرس به واردکننده اعلام میکنند را هم باید برطرف نماید. چگونگی اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک جز مواردی است که بازرگانان باید پیش از اقدام به واردات برخی کالاها که مشمول قانون دریافت استاندارد اجباری هستند به صورت دقیق و کامل بدانند.
اهمیت اخذ مجوز استاندارد اجباری
با افزایش توجه به کیفیت و سلامت محصولات وارداتی، اهمیت اخذ مجوز استاندارد اجباری هم افزایش یافته است. اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک برای اغلب کالاهای صنعتی و خوراکی اجباری میباشد و باید این کالاها در آزمایشگاههای استاندارد مورد بررسی قرار بگیرد. با دریافت این مجوز خریدار هم میتواند از سلامت کالا اطمینان پیدا کند و دیگر نگران عدم کنترل و بازرسی کافی کالا نباشد.
چه کسانی باید برای اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک اقدام کند؟
چه کسی باید برای اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک اقدام کند؟ برای صدور مجوز استاندارد اجباری برای هر کالایی معمولا توافقاتی بین وارد کننده و صادرکننده صورت میگیرد تا کالای خریداری شده به طور کامل از لحاظ کیفی و کمی مورد ارزیابی قرار بگیرد و نمونهای از کالا برای دریافت استاندارد اجباری گمرک ارائه شود. موسساتی در زمینه بررسی کیفیت و سلامت کالا فعالیت میکنند که تحت عنوان استاندارد این مشخصات را مورد ارزیابی قرار میدهند و گواهیهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک را صادر میکنند.
انواع استانداردهای اجباری
در ایران برای دریافت مجوز ترخیص کالای وارداتی باید اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک را انجام دهید، این موضوع البته برای برخی کالاهای خاص صدق میکند. به طور کلی قبل از بررسی مجوز استاندارد اجباری بهتر است با انواع استانداردهای اجباری آشنا شوید، دریافت برخی از این استانداردها برای واردات یا صادرات برخی اقلام کالایی ضروری است. انواع استانداردهای اجباری در آزمایشگاه گمرک ایران، عبارتند از:
استاندارد ملی
این استانداردها در هر کشور مخصوص است و برای اینکه کالای با کیفیتی به دست مصرف کننده داخلی برسد، این استانداردها معمولا تدوین میشود. استاندارد ملی ایران با نام اختصاری (ISIRI) شناخته میشود.
استاندارد منطقهای
به طور خلاصه این استاندارد برای بهبود روابط کشورهای موجود در یک منطقه وضع شده است که معروفترین آنها استاندارد اتحادیه اروپا میباشد.
استاندارد بین المللی
برای مبادلات تجاری بین المللی که بین کشورهای مختلف انجام میشود، این استاندارد به صورت رسمی وجود دارد، این استانداردها مورد تایید تمام کشورها در سراسر جهان است. سازمان ایزو یکی از اصلیترین نهادهای بین المللی در زمینه استاندارد میباشد که قوانین آن در سراسر دنیا مورد تایید است.
استاندارد اینکوترمز
این استاندارد توسط اتاق بازرگانی بین المللی ویژه بیمه، ترخیص کالا، حمل کالا و موارد دیگر صادر میشود و در کشورهای بسیاری از این استاندارد استفاده میکنند.
اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک برای چه کالاهایی ضروری است؟
اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک برای چه کالاهایی ضروری است؟ در قانون استاندارد گمرک ایران دریافت مجوز از آزمایشگاههای استاندارد گمرک برای برخی گروههای کالایی ضرورت دارد. اغلب این کالاها با سلامت افراد در ارتباط است، این گروههای کالایی عبارتند از:
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری از نظر برچسب انرژی همچون آبگرمکن، بخاری برقی خانگی، اتو برقی خانگی و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش مکانیک و فلزشناسی همچون انواع تیرآهن، رادیاتور گرمایشی و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش برق و الکترونیک همچون انواع باطری، انواع سیم و کابل، انواع کابلهای مخابراتی و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش اوزان و مقیاسها و وسایل سنجش همچون انواع وسایل سنجش و اوزان و مقیاسها، فلزات گرانبها انگ گذاری و تعیین عیار، فلزات گرانبها و مصنوعات آن طلا و نقره.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش مهندسی پزشکی همچون خودروهای امدادی، انواع عصای معلولین، انواع یونیت و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش خودرو و نیرو محرکه همچون انواع کمک فنر خودرو، لنت ترمز، انواع قطعات خودرو، انواع فیلتر خودرو و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش ساختمانی و معدنی همچون انواع سیمان، شیشههای ایمنی، آجرهای سبک باربر و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش شیمیایی همچون انواع پودرهای مورد مصرف در کپسول آتش نشانی، انواع لولهها، اتصالات و سیستم لوله کشی پلی وینیل کلراید سخت، لوله و اتصالات پلی پروپیلن مورد استفاده در آبرسانی و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش غذایی و کشاورزی همچون انواع آبمیوه، نکتار و کنسانتره، انواع آبمیوه، نکتار و کنسانتره، انواع فرآورده های لبنی، انواع کنسرو و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش نساجی و چرم همچون پنبه هیدروفیل، نوار بهداشتی، انواع پوشک و موارد دیگر.
- کالاهای مشمول استاندارد اجباری در بخش بسته بندی و سلولزی همچون پاکت پستی، انواع جعبه های مقوایی مورد استفاده برای شیرینی و مواد غذایی، دستمال کاغذی، کاغذ توالت و موارد دیگر.
روشهای اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک
بازرسی و ارزیابی محصولات بر اساس استانداردهای بین المللی و ملی در ایران صورت میگیرد و روشهای مختلفی برای اخذ این مجوزها از سازمان استاندارد وجود دارد. شما براساس نوع کالا میتوانید از روش مناسب برای واردات کالا استفاده کنید. روشهای اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک، عبارتند از:
- روش ارزیابی تطبیق کالا در مبدا: در این روش شما زمانی که کالایی را از یک کشور خریداری میکنید، با دریافت نمونه از آن کالا و مدارک خرید کالا به آزمایشگاه استاندارد گمرک مراجعه کرده و با ارائه این مدارک در اسرع وقت به کارشناسان گمرک در صورت تطبیق مدارک و کالا با استانداردهای داخلی و بین المللی مجوز گواهی انطباق یا به اصطلاح (COC) صادر خواهد شد.
- روش ارزیابی تطبیق کالا در مقصد: این روش پس از ورود کالا به گمرک و قبل از ترخیص آن انجام میشود. در این حالت برای صدور مجوز استاندارد کالاها برای آزمایش و بررسی کیفی و کمی به یکی از آزمایشگاههای همکار با سازمان ملی استاندارد ایران ارسال میشود تا پس از بررسیهای لازم در صورت تطبیق با قوانین استاندارد، مجوز ترخیص صادر میگردد. این روش معمولا برای کالاهای مورد استفاده در خط تولید است.
سوالات متداول
۱. گواهی بازرسی استاندارد چیست؟
زمانی که کالا از لحاظ کمی و کیفی مورد بررسی سازمان اداره گمرک قرار میگیرد و کیفیت و سلامت کالا تایید میشود، گواهی بازرسی استاندارد برای آن کالا صادر میگردد.
۲. چه روشهایی برای اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک وجود دارد؟
به صورت کلی دو روش برای اخذ استاندارد اجباری وجود دارد، روش اول اخذ استاندارد اجباری در مقصد و روش دوم اخذ استاندارد اجباری در مبدأ میباشد.
۳. چرا ایران برای برخی محصولات وارداتی استاندارد اجباری دارد؟
هدف از ایجاد استاندارد اجباری این است که کالاها به لحاظ کیفیت و اطلاعات خاص مورد ارزیابی قرار بگیرند و برای عرضه قانونی محصول به بازار ایران استاندارد اجباری گرفته شود.
جمع بندی صفر تا صد اخذ استاندارد از آزمایشگاه استاندارد گمرک
گمرک اغلب کشورهای جهان همچون ایران، برای کنترل کیفیت و کمیت محصولات وارداتی و یا صادراتی با آزمایشگاههای استاندارد همکاری میکنند. گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان علاوه بر ارائه مشاوره تخصصی به بازرگانان در زمینه دریافت انواع مجوز استاندارد اجباری برای کالاهای مشمول این قانون هم سابقه درخشانی دارد. برای ارتباط با کارشناسان گمرکی و بازرگانی پرشین تجارت دوان میتوانید با شماره تلفن 02142326 با ما در ارتباط باشید